Už jste ochutnali hit léta – černou zmrzlinu?

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

cerna zmrzlinaNejen na sociálních sítí vyvolala černá zmrzlina opravdový poprask. Fotku s ní si odpustí jen málokdo. Zmrzlina vznikla vloni v Los Angeles a kam dorazí, tam budí rozruch. Neznámá a vizuálně přitažlivá příchuť dorazila i do Česka.

A co se skrývá za jejím tajemstvím? Černá barva, popř. různé odstíny šedé, jsou dány příměsí aktivního černého uhlí. Ano, toho uhlí, které znáte ze svých lékárniček. Její přidanou hodnotou tedy může být i léčebný efekt. Hlavní složka, kokosový popel ze spálených kokosových skořápek, má výrazné detoxikační účinky. Jak chutná? Asi jako sladké uhlí ? Kromě chladivého zmrzlinového osvěžení má ještě jednu „přednost“ a sice to, že vám zanechá černý jazyk a ústa.

A kdeže se dá v Česku koupit? Budete překvapeni, ale průkopníkem nového kulinářského hitu u nás je jedna moravská kozí farma. Ta ji připravila stylově. Míchá ji nejen pro návštěvnice a návštěvníky hudebního festivalu Masters of Rock ve Vizovicích, kde černé kopečky v černých kornoutcích sklízí nebývalý úspěch. Najdete ji ale i jinde. Hit nejen letošní zmrzlinové sezóny se totiž rychle šíří do stánků a cukráren napříč celou republikou. Na to, že by se černá zmrzlina usídlila na pultech českých obchodů to ale nevypadá. Zdá se, že zůstane módním trendem nebo limitovanou edicí, který pouze zpestří běžnou nabídku letního osvěžení.

A co vy? Máte rádi jahodovou, vanilkovou, čokoládovou nebo dáte přednost „uhlíkové“?

Číst 3382 krát