To znala už moje babička... díl 1.

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

hebke ruceJak mít hydratované a hebké ruce za pár kaček.

Ruce, to jsou nejvíce namáhané části našich těl. V zimě vystavované mrazu, v létě žáru slunce. Dobře jim nedělá ani neustálé střídání zamoření bakteriemi z madel v dopravních prostředcích, a pak horkou vodou s mýdlem ničící i ty prospěšné bakterie. Suché dlaně pálí, hřbety zápěstí šupinatí, praskají. Co s tím?

Milé mamči, pamatujte si, že o ruce se musíte starat. Denně! A nemusíte k tomu přitom kupovat drahé krémy, radit se s dermatologem, chodit do salónů. Naučte se jednu jednoduchou věc, a to promazat celé ruce něčím hodně mastným před spaním. Nivea, modrá Indulona, sádlo, ztužený olivový či palmový olej… co je hutné a mastné, to hydratuje.

Ruce si namažte takovou vrstvou, že se nevstřebá. Aby neskončila na ložním prádle, nasaďte si na noc bavlněné zábalové rukavice. Pár koupíte tak za deset kaček, a přestože se tváří jako jednorázový, stačí ho po třech dnech užívání hodit do pračky a jet nanovo – takových cyklů vydrží tyhle rukavičky nejméně pět. Už první ráno uvidíte a ucítíte rozdíl.

To ale není vše, aby vaše ručky byly nejen vláčné, ale i hebké, musíte se jednou týdně zbavit šupinek odumřelé pokožky. Jistě, chce to peeling! Jděte do kuchyně, stoupněte si nad dřez, nasypte si do dlaně trochu cukru krystal (asi zarovnanou lžíci), kápněte do ní stejné množství olivového oleje a třete si ruce, jako když si je před operací myje chirurg, tzn. ze všech stran. Opláchněte teplou vodou, šetrně osušte. Že máte rázem kůži hebkou jak prdelku batolete? A ani to moc nebolelo ;-)

Číst 2845 krát Naposledy změněno neděle, 03 duben 2016 19:15