Dolní Morava

By
Číst 2375 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Stezka v oblacích

Už jste se někdy procházeli v oblacích? Nyní máte jedinečnou příležitost Váš sen uskutečnit na Dolní Moravě, kde byla postavena unikátní vyhlídková stavba „Stezka v oblacích“. Nachází se poblíž horské chaty Slaměnka, nedaleko horní stanice lanovky Sněžník, v nadmořské výšce 1116 m. n. m. Nahoru se dostanete lanovkou, pěšky nebo na kole. Kočárky a kola se přepravují na lanovce zdarma. S kočárkem se pohodlně dostanete až na vrchol stezky po dřevěné lávce.  Samotná stezka je vysoká 55 metrů.


Pro milovníky dobrodružství a zábavy je na stezce několik relaxačních i adrenalinových atrakcí jako odpočinková síť, tzv. „kapka“, tobogán nebo rukáv. Rukáv je atrakce tvořená hustou sítí určená k prolezení z jednoho patra lávky do druhého. Kapka se nachází na samém vrcholu stezky a je to síť ve výšce 50 metrů, na které stojíte a vidíte dolů. Ti odvážnější mohou k cestě dolů využít 100 metrů dlouhý tobogán s okýnky a několika klopenými zatáčkami. Jedna jízda stojí 50 Kč.

Ze samého vrcholu stezky máte výhledy na celý masiv Králického Sněžníku, v dálce pak lze vidět i hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše. Stezka je otevřena od pondělí do neděle, otevírací hodiny závisí na ročním období a konkrétním měsíci. Přes léto je otevřeno od 9:30 do 19 hodin. Vstupné se odvíjí od toho, jaký druh atrakce zvolíte. Jízda lanovkou tam a zpět stojí dospělého 290 Kč a dítě od 3 do 15 let 190 Kč. Vstup bez použití lanovky stojí 190 Kč pro dospělého a 120 Kč pro dítě.

 

Více informace najdete na webových stránkách www.dolnimorava.cz .

Zdroj: www.dolnimorava.cz

Naposledy změněno středa, 08 červen 2016 20:49