Nejen doma je třeba uklidit. V sobotu 8.dubna máme šanci.

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

uklidTaky vás štvou všechny ty odhozené pet láhve, papírky, obaly a spoustu dalšího odpadu, který je vidět všude kolem nás. Je téměř nemožné jít na procházku, do lesa nebo jen cestou domů a žádné odpadky nevidět. Na začátku dubna to můžete změnit! A nejen vy. Loni se do akce „UKLIĎME ČESKO“  zapojilo více než 86 000 lidí, kterým se podařilo uklidit 1 600 tun odpadu, což je asi 19 kg na každého. Letos pořadatelé čekají až 100 000 dobrovolnic a dobrovolníků.

Je to jednoduché! Dobrovolnická úklidová akce probíhá na celém území České republiky. Akce se uskuteční 8.dubna a zapojit se do ní může opravdu každý. Srdcem akce jsou organizátoři lokálních úklidů, kteří organizují úklid na místě, které si sami určí. Od začátku do konce se starají o zdárný průběh akce. Právě s těmi také můžete řešit detaily jako jsou odpadové pytle, rukavice, kam s odpadem, jak je to s jeho tříděním i další případnou podporu. Na vás je jen najít vám sympatického organizátora v místě vašeho bydliště nebo ve vaší oblíbené lokalitě a pustit se do toho.

Připojte se i vy! Zapojte děti, rodinu, sousedy, přátele. Uklízet mohou školy, školky nebo pracovní kolektivy. Připojte se k iniciativě „Clean Up the World“ a „Ukliďme Česko“ společně.

https://youtu.be/o8DjMpe9KpM

Číst 2480 krát Naposledy změněno sobota, 01 duben 2017 11:41