Víte, co znamená žlutá stužka na psím vodítku?

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

zluta stuzkaNa první pohled to možná úplně nesouvisí s tématy týkající se dětí, ale opak je pravdou. Potkáte-li pejska se žlutou stužkou na vodítku, zpozorněte. O to více pokud jdete právě s dětmi.

Povědomí o žluté stužce zatím není bohužel příliš známé a to ani mezi pejskaři, ale jedná se o věc velice užitečnou a praktickou. Žlutá stužka na vodítku, popř. i na obojku, žlutá mašle nebo žlutý šátek kolem krku psa, by vás měly upozornit na to, že pes potřebuje více „osobního“ prostoru. Důvody proto mohou být různé a není pravdou, že se automaticky musí jednat o psa agresivního, i když to tak může být. Může jít i o psa, který má zdravotní problémy nebo se zotavuje po operativním zákroku, může jít o zvíře hluché nebo slepé nebo třeba ve speciálním zácviku (slepeckém, policejním nebo třeba canisterapeutickém), které se potřebuje soustředit. Pes se žlutou stužkou může mít problémy se socializací, může být bázlivý, může být z útulku nebo množírny a zvykat si na nové prostředí.

 

Žlutá barva také znamená, že tento pes nemůže být v blízkosti jiných psu. Jak blízko je příliš blízko? To ví jen pes a jeho pán, proto zachovejte odstup nebo jim dejte možnost se vzdálit. Upozorněte na žlutou stužku i své děti a až takového pejska potkáte, respektujte jeho potřeby a dejte mu větší prostor. Vyhnete se tak případným potížím a vaše děti se naučí, že ne každý pejsek s nimi chce být kamarád. 

Číst 2784 krát Naposledy změněno pátek, 29 červenec 2016 08:39