Životní styl

Životní styl (46)

By

regeneraceLidské tělo je dokonalý organismus, který má zázračnou schopnost se regenerovat. Během neustálého procesu se některé jeho části neustále obnovují nebo vznikají nové.

Každý den se ocitáme v nové kůži. Její svrchní část se v šupinkách odlupuje a objevuje se stále nová. A kompletně se obmění asi za čtyři týdny. Každý měsíc povyrostou naše vlasy o centimetr, a i když jich každý den asi stovka vypadne, tak stále dorůstají nové a nové. Velice rychle rostou bohužel i chloupky nebo vousy, a to o milimetr denně. Řasy dorostou během deseti měsíců. Nehty se obnoví za necelé čtyři měsíce. Za několik týdnů se dokážou obnovit kosti v těle, dětem se hojí a regenerují ještě mnohem rychleji. Během jednoho roka se nám třikrát zcela obnoví naše krev. Rekordmanem v regenerace jsou ale naše játra. Ty dokážou do původní podoby dorůst, i když zůstane jen jejich třetina a netrvá jim to více než několik měsíců.

Číst dál...

By

ptacciDlouhodobá tropická vedra připravila ptáky i další zvířata o přirozené zdroje vody. Vyschlé kaluže, tůňky i potůčky znamenají pro živočichy vážné nebezpečí. Ve městech je situace ještě horší. Přitom pomoci nejen ptákům je snadné.

Stačí kamenná nádobka, miska pod truhlík nebo květináč, podnos nebo třeba obal od nanukového dortu. Umístěte ho na stinné místo na okno, na balkon nebo do zahrady. Nádoba nemusí být hluboká a vody stačí pár centimetrů. Nezapomínejte ji ale pravidelně dolévat, protože v horkých letních dnech rychle vysychá. Je dobré vodu také občas vyměnit a misku vypláchnout.

Číst dál...

By

magnesium2Máte pocit, že už je toho na vás moc, jste unavení, bez nálady, podráždění nebo nestíháte? Občas se to prostě stane každému, co ale dělat, když se každé ráno budíte unavení a s pocitem jako byste snad ani nespali? Jednou z nejčastějších příčin bývá vyčerpání organismu. Unavenému tělu velmi často chybí magnesium nebo chcete-li hezky česky „hořčík“.

Číst dál...

By

dvojcataMaria Pignaton Pontin a Paulina Pignaton Pandolfi jsou brazilská dvojčata, která před pár dny oslavila neuvěřitelné 100. narozeniny. Paulina je matkou šesti dětí, má 19 vnoučat a 16 pravnoučat. Maria má pět dětí, 12 vnoučat a 7 pravnoučat. Osud k nim vždy nebyl laskavý a musely se potýkat s mnoha těžkostmi. Paulina zejména s těmi zdravotními, dvakrát porazila rakovinu a dvakrát prodělala infarkt. I po neuvěřitelných sto letech jsou si ale obě sestry oporou, jejich láska nezmizela a jejich nádherné  fotografie dojímají celý svět.

Číst dál...

By

zehleni2Poslední dobou jsou parní stanice, žehličky nebo parní generátory stále oblíbenější součásti domácností. Hodí se ale pro všechny? Parní stanice není „jen“ vylepšenou žehličkou, ale jedná se o trochu jiný způsob údržby prádla, který zdaleka nemusí vyhovovat každému. Jsou tací, kteří na tento systém nedají dopustit, jiní se po několika použití vracejí k napařovací žehličce. V čem jsou výhody parních stanic a komu se jejich pořízení nevyplatí?

Číst dál...

By

odrazedloDoby, kdy děti začínaly jezdit teprve až na kole s přídavnými kolečky, jsou dávno pryč. Rozšíření nabídky na trhu od základu změnilo pohled na rozvoj dětské motoriky a také výrazně zkrátilo cestu dítěte k prvnímu kolu. Nabídka odrážedel a prvních „vozítek“ je opravdu široká, což ale vede ke složitějšímu výběru toho správného modelu.  

Číst dál...

By

tyden plenPřemýšlíte o látkových plenkách pro své miminko? Tento týden máte skvělou příležitost dozvědět se o nich více. Od pondělka 24.4. do 30.4. probíhá „Týden látkových plen“, během něhož se po celé republice konají semináře, přednášky, workshopy, kurzy, nebo soutěže.

Číst dál...

By

pojistovnyKaždá zdravotní pojišťovna nabízí svým malým i velkým klientům různé výhody a benefity, které stojí za to sledovat a využívat. Podoba toho, na co se proplácí se každoročně mění, stejně jako výše příspěvků.  Pojišťovnám se peníze vynaložené na prevenci zdraví vyplatí. S čerpáním ale není radno otálet. Rozpočty programů mohou být omezené a ke konci roku už se proplácet třeba nemusí. A o co je možné žádat?

 

Číst dál...

By

moucnivkaMoučnivka je druh plísně, která je způsobená kvasinkou Candida. Postihuje zpravidla děti do dvou let, ale nevyhne se ani dospělým a je velmi nepříjemným onemocněním. 

Moučnivka se projevuje bělavým povlakem v ústní dutině (na jazyku, dásních, patře i rtech), který vypadá jako sražené mléko nebo tvaroh. Projít může přes ústa, do trávicího traktu i konečníku. Nakazit se může jak malé dítě, tak maminka. Postiženým miminkům může moučnivka způsobovat různé zdravotní problémy. Některé děti trpí potížemi s příjmem potravy, neklidem, poruchami spánku, plačtivostí či bolestmi bříška. Pokud jsou kvasinky přemnožené v pusince, jsou pravděpodobně přemnožené i trávicím traktu, kde pak způsobují kvašení a nadýmání.

Číst dál...

By

koprivyAč to tak nemusí vypadat, kopřiva dvoudomá je jednou z nejcennějších rostlin, která u nás roste. Najdeme ji téměř všude, na loukách, v lese, v zahradách i na skládkách. Je nenáročná a často bývá považována za plevel. Kdo zná její výjimečné a všestranné účinky, váží si ji a za plevel ji rozhodně nepovažuje.

Číst dál...